24 mrt 2014

Mijn groene voornemens (Update #1)

We zijn nu bijna 3 maand verder dus tijd voor een eerste update in verband met mijn groene voornemens voor dit jaar. Soms denk ik wel eens dat ik een freak ben op vlak van plannen. Jaarplannen, maandplannen, weekplannen en zelfs een dagplanning moet er soms aan geloven. Maar als er 1 planning is die ik vaak na een poosje vergeet, dan zijn het wel die gekke voornemens.Foei, Vegan!
Hier gaan sommige mensen me voor afknallen: dat vegan worden ging totaal de verkeerde kant op. Niet dat ik opeens een biefstukvreter ben geworden, gelukkig niet.. maar soms kreeg ik van die gigantische kaas-cravings dat mijn lichaam me niet alleen strafte met huidkwaaltjes maar eveneens met migraines. Auwch! Niet leuk. Gelukkig komt de Vegan Challenge eraan, houdt vriendlief net als ik van experimenteren in de keuken én heb ik nog steeds vegan ambities, anders ging dit echt niets worden. Dus op naar poging 2!

Consu-zero.
Ha, daar ben ik dan wel trots op. Dat consuminderen gaat zo goed dat ik nog niets nieuws van kleding heb gekocht... uitgezonderd een paar sokken omdat ik er vergat mee te nemen in mijn rugzak (die trouwens wel erg eco zijn) en een hebbeding (of 2) uit de kringloop. Toch zal ik binnenkort een nieuw paar zomerschoenen nodig hebben, want canvasschoenen vol gaten... nee he, dan kan ik evengoed blootvoets wandelen. Ga ik wel vaak doen hoor, maar zomerschoenen zijn ook gewoon handig, als ik ga werken bijvoorbeeld.

Daarnaast doe ik ook mee aan 100 dingen minder en dat gaat nog steeds goed. Slechts enkele nieuwe aankopen erbij, al 35 spullen weg. Op dit tempo ga ik die 100 spullen zeker halen. Eigenlijk wil ik gewoon zoveel mogelijk spullen het huis uit. 100 is oké, 200 is nog beter... met 300 geef ik een feestje.

DIY
Kruidensiroopjes maken telt niet want die maak ik ieder jaar, soms wel per 10 liter. Maar hoho, hebben wij een groots project bedacht: zelf drank brouwen! Geen bier want dat vind ik echt iew maar wel het lekkerste Godendrankje die er bestaat: Mede. En fruitige likeurtjes! En niet met een weckbokaaltje op de schouw zoals de meeste newbies het doen (en dan na 4 maand huilen omdat het er maar vies uit ziet) maar met echt professioneel materiaal. Je weet nooit dat onze brouwerij zó goed wordt dat we een handeltje beginnen... en dan hebben we tenminste deftig materiaal die goedgekeurd is door de voedselveiligheid en weetikveelwatnog. Maar eerst die theorie maar eens gaan instuderen...

Daarnaast ben ik best een luie DIY'er eigenlijk. Een potje tandpasta maken, een huidmaskertje of een spray voor dit en dat... meer kan ik niet meer verzinnen. Best weinig denk ik zelf dus daar moet ik nog wat op vinden.

Ik ben vast niet de enige die het jaar begon met goeie voornemens en nu denkt: Hoh, tandje bijsteken! Dus ik ben wel benieuwd... hoe gaat het bij jullie?


1 reacties:

Daniëlle zei

Wat goed dat je meerdere groene voornemens hebt! Zelf drankjes brouwen klinkt heel tof!