18 feb. 2014

[Recept] Vegan pannekoeken met aardbei

Deze aardbei-pannekoeken zijn een heerlijk alternatief voor standaard pannekoeken. Zonder melk, eieren en zelfs suiker! Dit receptje werd goedgekeurd door zowel de vleeseters als fastfooders in dit huis dus zeker het proberen waard.


Nodig: 
300 gram witte bloem
35-40 ml agavesiroop
2 eetlepels (of 1 zakje) bakpoeder
2 eetlepels maïszetmeel
Een snuifje zout
400 ml hazelnootmelk
Een handvol aardbeien
3 eetlepels zonnebloemolie + om mee te bakken

Zo ga je te werk:
Meng eerst alle droge ingrediënten en voeg dan geleidelijk de agave en melk toe. Wanneer je een goed dik maar vloeibaar deeg heb, voeg je als laatste de aardbeien toe. Warm de pan op met wat olie op een middelmatig vuur en voeg dan het deeg toe. Ik gebruikte hiervoor een kleine scheplepel voor soep. Het deeg zal 2 tot 3 keer in volume stijgen dus wees niet al te enthousiast met deeg scheppen. Na enkele minuten draai je het deeg om en laat je de andere kant bakken. Dat vraagt wel voor enige vaardigheid want de bovenkant van het deeg is nog redelijk slap. Een goeie brede spatel kan je werk makkelijker maken.

Serveer deze pannekoeken met een topping van extra aardbeien en agavesiroop.

Eet smakelijk!



2 reacties:

Michelle zei

Wat een mooie, dikke pannenkoekjes! Ze zien er heerlijk uit..

Daniëlle zei

Ooh, deze zien er echt heel lekker uit!