21 aug 2016

Verslag: Vegan Summerfest 2016


Vorig jaar organiseerde BE Vegan voor het eerst Vegan Summerfest. En niet zonder succes! Het verslag van vorig jaar kan je hier lezen. Met plezier was ik er dit jaar weer bij. Deze keer was het een andere locatie: De Artcube te Gent.

Persoonlijk vind ik deze locatie veel beter. Makkelijk bereikbaar met de auto (met het openbaar vervoer iets minder) én goedkope parking. Wij waren redelijk vroeg aanwezig en konden nog een plaatsje bemachtigen op de parking. Na enkele uren was de parking vol en gingen mensen overal parkeren waar ze maar konden. Ook op plaatsen waar het niet toegestaan is, zoals op de Buitensingel. Een groot risico want als de politie het ziet, riskeer je een fikse boete. Vegan people, they got balls man.

Ik zag veel bekende gezichten. En daarmee bedoel ik dus veel bekende bedrijven/foodtrucks/kraampjes die net als vorig jaar aanwezig waren. Mooi, dan kan ik gelijk mijn voorraad weer inslaan. Wie ik allemaal bezocht, kan je in mijn vorig verslag lezen. Op uitzondering van Mom en Flock (snif), was ieder kraampje weer van de partij.

Maar wie waren de nieuwe gezichten?


Hoera! Ik kan EINDELIJK mijn eerste Dutch Weedburger consumeren. Deze burger is er zo eentje waar geen kat kan over zwijgen, dus ik moest hem gewoon eens proberen. Voor een kleine burger vind ik die redelijk prijzig (7€) maar oh wat lekker! Het is toch wel 1 van de betere burgers die ik tot nu toe gegeten heb.En dan gingen we proeven bij Clif. Nou kijk. Vriend en ik zijn stiekem Nakd verslaafden maar toen zij ons lieten proeven van de Clif bars, waren we gelijk ook verkocht. Wat zo goed is aan deze bars is dat ze niet vooral uit noten bestaan (vet, eiwit) maar ook uit granen (havermout, rijst)... wat wil zeggen: high carb. We gingen naar huis met een volledige doos. Leuk om te weten: Clif is blijkbaar bij elke AH supermarkt te verkrijgen. Ik had echt geen idee.

Wat voor ons ook een eerste keer was: een shotje tarwegras van de tarwegras boer. Eigenlijk was ik er eerst niet zo voor te vinden. Ik bedoel, wie drinkt er nu vloeibaar gras? Ik had er al veel over gehoord. Sommige vrienden drinken dagelijks een shotje voor hun gezondheid. Al heb ik een slowjuicer, ik durfde het niet aan. Tot vandaag! En eigenlijk, viel dat erg goed mee. Het smaakt wel een beetje...nouja, grassig, maar minder erg dan ik me had voorgesteld. Mijn lichaam moet er wel aan wennen. Ik kreeg nadien wel 5 keer oprispingen met een vleugje gras (ielh) maar ging wel naar huis met een kilo zaad om thuis aan de slag te gaan. Ik ben nu al aan het nadenken over combinaties om het lekkerder te maken want het is zo gezond, waarom zou je het niet doen?Toen was ik opeens in de kaasjeshemel bij Charly's all is fair. Oke, eerlijk... kaas is zo dat ene ding wat ik zo hard mis en niet meer mag eten (vegan) of kan eten (allergie) dus toen ik deze kaasjes zag moest ik me inhouden niet gelijk de hele kaasplank naar binnen te spelen. Ik proefde onder andere de brie, boursin en camembert. Eh, ze hebben eigenlijk andere namen maar goed, als je het leest snap je dus dat het om een alternatief van deze kaasjes gaat. Wat kan ik zeggen... de smaak komt zo dicht in de buurt van de echte kaas, dat het bijna eng is. Bijna. Vanavond kan ik lekker kaas eten zonder gezondheidsgevolgen, yes.

Waar mijn persoonlijke zoektocht naar ging waren de gamba's van Vantastic foods. Nergens te vinden, behalve bij Veganistisch koken. Als je ooit een visvervanger zoekt, dan beveel ik je deze erg aan. Scampi diabolique, yum!

We gingen ook een hoop lekkers proeven bij Confiserie Jonas (review), Powerpeul (voorraad, check!), scoorden een goddelijk ijsje bij Icy V en gingen naar huis met (alweer) een voorraadje van Happy Herbi.


En toen zat het er voor ons er alweer op. Alweer een geslaagde editie. Het zag er naar uit dat ze de verbeterpuntjes van vorig jaar goed hebben aangepakt. Het gevolg was niet alleen een groter evenement maar ook véél meer mensen. Wachttijden aan de trucks waren korter. Er was parking beschikbaar (als je er vroeg bij was), naar mijn weten was er ook geen drama (weet je nog, de wafelman?) en er was zo'n groot aanbod in eten dat je niet wist wat te kiezen.

Op naar de volgende!

This entry was posted in

4 reacties:

Anoniem zei

Oh zo leuk! Klinkt geweldig, volgend jaar zijn wij ook aanwezig. Groetjes Martine

Unknown zei

Super mooie review Lindsey leuk gedaan en zo snel al :) top :)

Eva zei

Wow, de Dutch weed burger is normaalgesproken veel groter. :-) Maar toch leuk dat je hem nu kon proeven!

Elke Aerts zei

Bedankt om ons te vermelden in je verslag! :-)