14 aug 2014

[Review] By K. nagellak

Oh nagellakjes! Ik geloof dat mijn verzameling lakjes groter is dan mijn collectie tassen of make-up. Dan begin je opeens op te letten naar proefdiervrij, vegan en zelfs gifvrij... en daar sta je dan met al je troep van vroeger. Gelukkig kwam Druantia tot mijn redding. Van haar mocht ik 2 lakjes uittesten die niet alleen voldoen aan al mijn principes maar eveneens 5-free 11-free zijn.


Wie is By K?
By K. werd in maart 2012 opgericht door de deense Karina Hornshøj Christensen. Haar idee: kwaliteitsvolle nagellak, zonder chemicaliën en niet getest op dieren, is dit jaar beloond met de Danish Beauty Award. Kwaliteit en duurzaamheid zijn de belangrijkste eigenschappen van een nagellak. By K. nagellak is sneldrogend, kleurvast en makkelijk aan te brengen. En de garantie dat de nagellak milieuvriendelijk en dierproefvrij is. By K. nagellak is geregistreerd bij The Leaping Bunny. De nagellakken zijn 5-free (de 5 ergste chemicaliën die gewone nagellak bevat, zitten er niet in). Buiten dat bevatten ze ook 6 andere chemicaliën niet, waardoor ze dus makkelijk aangeduid kunnen worden als 11-free. In aanvulling op de strenge productie vereisten, zijn de kleuren nauw afgestemd op de seizoenen en modetrends. 

By K. nagellak is 
  • 11-free: vrij van chemicaliën tolueen, ftalaten (DBP), formaldehyde, formaldehyde hars, kamfer, benzofenon, siliconen, propyleenglycol, ethanolamine, xyleen en parabenen 
  • geeft een mooie dekking met één laagje, het beste resultaat met twee laagjes 
  • ook geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen 
  • deens design, scandinavische betrouwbaarheid en met zorg geproduceerd.


Het eerste lakje dat ik mocht uittesten is een pastelkleurtje. "79 Glacier" Het is een kleur tussen baby-blauw en appelblauwzeegroen. Naar gelang het licht, oogt het iets groener of blauwer. Op de voorbeelden van By K lijkt het meer groen, bij mij lijkt het net meer blauw. De nagellak is redelijk dik om aan te brengen, waardoor al 1 laagje ruim voldoende is. Leg je 2 laagjes, dan gaan je nagels lang genoeg mee zonder dat een top coat nodig is.


Het 2de lakje is meer blingbling. "80 Waterfall" Deze lijkt beetje het zusje van de vorige, terug met blauw en groen, alleen veel donkerder. De lak is  dunner om aan te brengen, daardoor zijn minstens 2 laagjes wel nodig als je de nagels volledig wilt dekken. Bovendien gaat die ook niet zo lang mee als de eerste dus een top coat is hier wel welkom. Een voordeel is dat deze lak wel makkelijker aan te brengen is, dus ideaal als het snel moet gaan. 


Wat ik zelf ook wel leuk vind, is gewoon beide lakjes combineren! De eerste laag met 79 Glacier, de 2de laag met 80 Waterfall. Ter vergelijking heb ik mijn wijsvinger niet gelakt met de 80, zodat je mooi het verschil kan zien.

Na veelvuldig gebruik merk ik dat de nagellak ook snel af te nemen is (de glitters iets moeilijker) zonder vlekken na te laten. Van andere goedkope lakjes bleven er vlekken zitten op mijn nagels, van andere lakjes (van gelijkaardige kwaliteit) waren al mijn vingers gekleurd tijdens het schoonmaken. Met deze maak ik veel minder troep en daar ben ik wel blij om! Ook zijn ze redelijk waterproof. Ze doorstaan makkelijk een afwas of 2 zonder af te brokkelen. De andere kleuren uit de zomercollectie lijken me ook wel heel leuk, iets wat ik zeker in mijn achterhoofd ga houden als ik mijn collectie ga uitbreiden. 

Zelf ook benieuwd naar deze lakjes? Neem dan eens een kijkje bij Druantia, momenteel het enige verkooppunt binnen de Benelux.


Deze blogpost bevat een product dat werd opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

1 reacties:

Michelle zei

Wauw mooie kleurtjes!