12 jun. 2014

[Recept] Thaise curry met kip en ananas

Als er iemand zichzelf de beste kok van Vlaanderen mag noemen die vleesgerechten kan omtoveren naar vegan, dan is het mijn vriend wel. Deze curry smaakt heerlijk! Ideaal bij regenachtig weer want met dit gerechtje sta je gegarandeerd in vuur en vlam. 



Wat heb je nodig:
1 theelepel korianderzaad
6 kaffir blaadjes
2 x2 cm gemberwortel in stukjes
2 rode chili pepers (zonder zaad)
4 schijfjes ananas
1 stengel citroengras
1 limoen in schijfjes
scheutje chili olie
200ml kokosmelk
100ml water
Curry pasta, 1 grote soeplepel naar smaak*
Kip stukjes van de vegetarische slager
Plantaardige olie

* geel = mild, rood = pikant, groen = vuur

De bereiding
Bak de kip stukjes in wat plantaardige olie tot ze een mooi bruin korstje krijgen. Snij de ananas in stukjes en voeg deze toe. Laat even bakken en blus dan alles met 100ml water. Voeg de kaffir toe en laat eventjes weken zodat het aroma vrij komt. Vervolgens kan je de kokosmelk toevoegen en alle kruiden. Voeg de schijfjes limoen toe en laat alles meekoken. Wil je het extra bitter en fris dan kan je ook de limoen volledig uitpersen en vervolgens het sap toevoegen. Tenslotte voeg je de curry pasta toe, goed ondermengen. Laat alles nog 10-20 minuten trekken.

Serveren met rijst.

Eet smakelijk!