22 apr 2014

[Recept] Wentelteefjes "French Toast"

Wentelteefjes, wat hier in de volksmond ook wel eens klakaars worden genoemd, wordt traditioneel gemaakt met oud brood, melk en ei. Sommige vrienden lachen wel eens met het veganizen van dit recept... want wat blijft er over als je het ei en de melk weg laat, niets toch? Ben je benieuwd naar deze wentelteefjes, die bovendien smeuïger zijn dan de traditionele, lees dan verder!Wat heb je nodig: 
400 ml hazelnootmelk
2 eetlepels bloem
1 eetlepel agavesiroop
Sneedjes oud brood (ongeveer 6)
Plantaardige boter (om in te bakken)
Fondant chocolade (optioneel)
Aardbeien (optioneel)

De bereiding
Meng de hazelnootmelk met de bloem en agave tot alle bloem opgelost is. Warm het vuur op de hoogste stand met veel boter en wanneer de boter volledig gesmolten is, verlaag je het vuur tot middelmatig. Dop een sneetje brood in het mengsel en keer die daarna om, zodat beide kanten van het brood genoeg mengsel heeft opgenomen. Bak het brood in de pan en keer na enkele minuten om. Herhaal het hele proces met de rest van het brood.

Tijdens het bakken kan je ook al de chocoladesaus bereiden. Dat doe je simpelweg door (vegan) fondant chocolade te smelten au bain marie of in de microgolf met wat water. Besprenkel de wentelteefjes met de warme chocolade en aardbeien die je in stukjes gesneden hebt.

Eet smakelijk! 

2 reacties:

Michelle zei

Altijd lekker, ben ook wel erg benieuwd naar deze variant!

Daniëlle zei

Ik vervang het ei altijd met een beetje No Egg, gaat ook prima.
Hazelnootmelk klinkt ook erg lekker, ga ik er eens bij proberen.
groetjes
Danielle