1 van mijn favoriete gerechten is zo makkelijk te maken dat het bijna belachelijk is. Het vraagt slechts enkele ingrediƫnten en is in geen tijd klaar. Je kan dit gerecht aanpassen door andere groenten toe te voegen zoals tomaat of champignons, dan is het eveneens erg lekker. Ohja en ook handig te weten: dit gerechtje is vegan!
Wat heb je nodig:
- Een halve zak gedroogde pasta (kies voor de ei-vrije variant)
- Een zak verse spinazie
- 1 advocado
- Olijfolie
- Sap van 1/4 citroen
De bereiding
Eerst kook je de pasta. Vul een kookpot met warm water, warm het vuur tot de hoogste stand en voeg de pasta toe. Wanneer het water kookt, leg je het vuur af en zet je er een deksel op. Terwijl warm je een pan op met olijfolie, alweer op de hoogste stand. Eenmaal de warmte is bereikt, verlaag het vuur naar middelmatig en voeg geleidelijk de spinazie toe. Roer regelmatig en laat alle spinazie slinken. Wanneer alle spinazie is toegevoegd en geslonken, zal de pasta klaar zijn. Giet de pasta door een vergiet en voeg deze toe aan de pan met spinazie. Voeg het sap van de citroen toe. Leg het vuur af en voeg als laatste de advocadostukjes toe. Voorzichtig omroeren, zodat de advocadostukjes geen papje worden. Hoe later je de advocado toevoegt, hoe meer deze zijn vorm en kleur blijft behouden.
Optioneel: je kan de pasta kruiden met wat basilicum of (zoals op foto) met gedroogde tomatenvlokken.
Eet smakelijk!
0 reacties:
Een reactie posten