3 sep 2012

Uitgetest: Delhaize Care Natural


Sinds dit jaar is er een nieuwe cosmetica lijn op de markt van de supermarkt Delhaize: Care Natural. Als eco-spotters staan de meeste onder ons er sceptisch over... een natuurlijke cosmeticalijn van een supermarkt? Eigen merken staan bekend voor hun goedkope prijzen en dus denken we al gauw dat het om greenwashing gaat. Toch heb ik enkele producten geprobeerd en onderzocht en wat blijkt: ze zijn wel degelijk natuurlijk! (Zie op het einde van deze post voor de samenvatting) Eco én budgetvriendelijk, dat verdient een plaatsje op mijn blog.


De volgende producten heb ik uitgeprobeerd: 

Care Natural handcrème aloe vera & citronella. € 1,99
De eerste indruk: deze crème is heel vettig. Maar na genoeg inmasseren dringt de crème wel degelijk goed in de huid, net het gevoel alsof je zonet een bodymilk hebt gebruikt. Het ruikt citrusachtig en is heel geschikt voor tussendoor. 

Aanrader: Ja

Care Natural body lotion aloe vera & olijven. € 3,29
Een heel goed alternatief voor de duurdere eco body lotions! Al heeft het de textuur van een body lotion, qua voeden doet het me eerder denken aan een body milk met een frisse ondertoon. Als ik uit de douche kom gebeurt het wel eens dat ik nadien nogmaals wat lotion moet aanbrengen om het trekkerig gevoel weg te krijgen. Anderzijds, voor deze prijs is het belange niet erg om dubbel zoveel lotion te gebruiken.

Aanrader: Ja

Care Natural shampoo voor droog haar. € 2,95
Door mijn krullen besloot ik de shampoo voor droog haar te proberen. Eerst was ik er wel tevreden over. Het reinigt veel dieper dan mijn andere natuurlijke shampoo's en bij dagelijks gebruik merkte ik dat mijn krullen toch droger gingen aanvoelen. Wie een shampoo zoekt die qua reinigen evenveel doet als bij een gewone (chemische) shampoo zal met deze zeker tevreden zijn. Ikzelf ga deze niet meer dagelijks gebruiken maar wel nog afwisselend, al dan niet in combinatie met conditioner. Voor mensen die overstappen van chemische shampoo naar natuurlijke, zullen dit een prettige overgang vinden aangezien deze even goed reinigt, in tegenstelling tot veel andere natuurlijke shampoo's.

Aanrader: Ja behalve voor mensen met krullend haar die dagelijks wassen.

Proefdiervrij: V
Vegetarisch: V
Vegan: V

Natuurlijk: Ja (Natural care bevat geen bio/eco labels maar aan de ingrediëntenlijst te zien is het wel natuurlijk)

Biologisch: Ieder product bevat biologische bestanddelen maar de hoeveelheid is onbekend. Zo zijn de werkende bestanddelen biologisch en is de parfum gemaakt van etherische olie.

Kortom, Delhaize heeft alvast gescoord met hun budgetvriendelijke ecologisch verantwoorde verzorgingsproducten. Misschien kan er hier en daar nog wat aan verbeterd worden maar toch een heel goed begin als supermarkt zijnde!  Zo zie je maar, proefdiervrij en natuurlijke producten hoeven helemaal niet duur te zijn. 

Is het voor jou het proberen waard?Opmerking: Verwar Care Natural niet met Care. Die laatste is een eigen merk van Delhaize die al veel langer bestaat en is niet natuurlijk noch veganistisch.

2 reacties:

Sandy zei

Heerlijk, producten die lief voor dieren en milieu zijn en die ook lief voor de portemonnee zijn. Ik ken dit merk niet, is dit alleen in België verkrijgbaar?

Lindsay zei

Deze producten zijn enkel te vinden in de Delhaize supermarkt, dus ik vrees inderdaad dat ze enkel in België te verkrijgen zijn.