13 aug 2012

Uitgetest: Weleda bodylotion wilde rozen


Sinds enkele maanden is er een nieuwe weleda serie op de markt: de body lotions. Ik was 1 van de gelukkige die een lotion opgestuurd kreeg en dat betekende dus: uittesten!

Wat belooft het?
Elke bodylotion bevat essentiële plantenoliën die rijk zijn aan meervoudig onverzadigde vetzuren die de vochtigheid en elasticiteit van de huid vasthouden en haar een beschermend laagje geven. De langdurige verzorging ondersteunt de eigen krachten en de stofwisseling van de huid en reguleert haar evenwicht. Dankzij de aangename textuur trekken de lotions snel in.
Hoe voelt het?
Het is een heel zachte lotion die heel snel in de huid dringt. Op dat vlak doet het product dus precies wat het beloofd! De geur ruikt wel degelijk naar roosjes, heel bloemig met een frisse ondertoon die na verloop van tijd iets kruidiger wordt.

Groot pluspunt
Heel belangrijk voor natuurlijke cosmetica: hygiëne. De lotions bevatten een vacuum doseerpompje waardoor er geen zuurstof in het product terecht kan komen.

1 klein minpuntje...
Enerzijds zijn het mooie flesjes en hygiënisch, toch merk ik dat er altijd nog wel een deel lotion blijft hangen aan het pompje. Dan kan je ofwel de rest ook afvegen aan je huid ofwel met een doekje schoonmaken.

Proefdiervrij: V
Vegetarisch: V
Vegan: V

Natuurlijk: 100%
Biologisch: 93%

Aanrader: Ja
Adviesprijs: 13,75 euro voor 200 ml

Update: Omdat Weleda verkoopt in China en dus onrechtstreeks te maken heeft met dierproeven heb ik besloten niet langer met Weleda samen te werken.

Weleda is te vinden bij de betere natuurwinkel. 
Deze review bevat een product opgestuurd door de fabrikant of ondernemer. 

0 reacties: