24 sep 2013

[Review] Faith in Nature rozemarijn-shampoo

Al een lange tijd heb ik deze shampoo in mijn bezit. Eigenlijk vond ik het zo gek dat ik er niet eerder een review over heb gepost, dat ik dit alsnog ga doen!


Als je ooit naar Engeland ga, moet je zeker gaan zoeken naar Faith in Nature. Het is immers een Brits merk die niet alleen proefdiervrij claimt te zijn maar eveneens vegan is en met natuurlijke ingrediƫnten werkt. (Hier vind je nog meer over hun standpunten) Dat ze een hoop interessante labels op hun etiket hebben staan, was voor mij de reden waarom ik deze shampoo mee naar huis nam.

En het feit de shampoo heerlijk ruikt naar rozemarijn...ik hou van kruidige geurtjes!

De ingredienten
Aqua (water from the Lake District), ammonium laureth sulphate*, sodium chloride** (sea salt), rosmarinus officinalis extract**, rosmarinus officinalis* (rosemary), melaleuca alternifolia*, aroma*, E141 (chlorophyllin-copper complex), glycerin*, sodium citrate*, limonene° 
* vegetable origin ** certified organic ° from essential oils


De shampoo reinigt even goed als een doorsnee shampoo maar wat mij vooral opvalt (in vergelijking met andere natuurlijke shampoo's) is dat deze mijn hoofdhuid niet uitdroogt. Geen jeukerig gevoel, geen droge huid, maar mooi glanzend haar... en mooi meegenomen, mijn krullen hebben meer vorm.

Faith in nature gebruikt Ammonium Laureth sulphate (ALS) als reinigingsmiddel... uit plantaardige oorsprong dan wel (vegan). Er wordt wel eens beweerd dat ALS minder agressief zou werken... ik ben geen chemisch en durf niet zomaar alles voor waar aannemen... maar het valt me wel op dat mijn hoofdhuid minder droog ziet dan bij een andere natuurlijke shampoo (die ik gebruik ter afwisseling) waar geen ALS of dergelijke in zit. Of het nu daaraan ligt, of aan de portie rozemarijn kan ik niet zeggen.

(Heb ik al gezegd hoe lekker kruidig deze shampoo ruikt?)

In het najaar ga ik naar Londen en ik hoop dat ik Faith in Nature terug zal vinden zodat ik een nieuwe voorraad kan inslaan. De vorige keer kocht ik het in een bio supermarkt in Glastonbury... de prijs ben ik intussen al vergeten maar nu staan ze vanaf 4.70£ te koop. Best een goeie prijs voor zo'n flesje vol goeie labels, niet?

Voor zover ik weet is deze shampoo niet in BE en NL verkrijgbaar maar mocht iemand toch een adresje weten, dan hoor ik het graag.4 reacties:

Zoƫ zei

Dat klinkt inderdaad niet slecht! Ik vind shampoo ook altijd heel erg leuk om te testen :)

Anoniem zei

Dit merk shampoo is te koop bij de G&W. Pas nog een fles gehaald.

wickie zei

Ik reageer juist heel erg allergisch op dit merk shamppo en heb juist het idee dat het de Ammonium Laureth Sulfate is, waar wordt dat van gemaakt?

Lindsay zei

Volgens wiki: Ammoniumdodecylsulfaat wordt gemaakt door dodecylzuur ofwel laurinezuur (dat meestal uit kokos- of palmolie gehaald wordt) te sulfoneren met zwavelzuur en vervolgens te neutraliseren met ammonia of ammoniumcarbonaat.

Oei, dat klinkt niet zo gezond eigenlijk. :) Ik kan me wel voorstellen dat sommige mensen hier heftig op reageren.