27 jun 2013

Review: Logona Natural Finish + Lipgloss

Een eerste make-up review! Het heeft eventjes geduurd voor ik met mijn snoet op de camera durf (zeker na die make-up tag) maar goed, stapje per stapje gaat die lens-vrees wel voorbij. De volgende 2 productjes heb ik uitgetest. Natural finish 2 en lipgloss 3 (roze) :De natural finish is eigenlijk een heel lichte vloeibare foundation, geschikt voor dagelijkse make-up. Het dekt maar heel licht, of je er nu weinig of veel van gebruikt. Ideaal voor mensen die houden van een naturel look maar niet voor degene die veel wensen te camoufleren. Wat fijn is aan deze foundation tegenover een ander is dat ze niet alleen fijner ruikt maar (voor mij persoonlijk) minder allergie-gevoelig is...ervaring leert me dat mijn huid makkelijk in opstand kan komen bij gebruik van foundation maar bij deze is dat niet het geval.

Foundation + gloss
Als ik dan toch een minpuntje moet zoeken: De ondertoon is wel redelijk koel. (De foto is binnenhuis genomen, buiten valt het meer op door andere lichtinval) Dus voor de warme types onder ons, is een warme blush wel aan te raden om die ondertoon wat te camoufleren. De liploss is, zoals de naam het zegt, een gloss. Daarnaast kleurt hij eigenlijk niet erg. Andere glosjes van Logona schijnen dit wel te doen, vooral de knalrode - maar deze roze versie blijft heel subtiel.

Zoals de naam het zegt, "Natural finish" heeft je een subtiele afwerking, terwijl de andere vaste foundations van Logona "Perfect finish" meer dekkend zijn. Alle producten van Logona zijn BDIH en NaTrue gecertificeerd en zijn eveneens proefdiervrij. Opgelet: de roze gloss is niet vegan! Daar kwam ik helaas pas nadien achter. De foundation bevat glycerine maar (is volgens de website) op plantaardige basis.

Besluit? Ik ben wel tevreden over deze producten. De foundation zal ik zeker blijven gebruiken omdat ik een vloeibare gewend ben en deze dekt genoeg naar mijn eisen. Maar als ik eens een slechte dag heb, ben ik wel benieuwd naar de Perfect Finish.

Logona is onder andere verkrijgbaar bij Big Green Smile. Er is nu een tijdelijke actie waarbij je 15% korting krijgt op de aankoop van om het even welke Logona Make-up. 

3 reacties:

Selma zei

Jij hebt niet veel dekking nodig. Deze foundation staat je mooi!

Claudia zei

Sluit me graag bij Selma aan! Ik heb zelf naast de Natural Finish ook de Perfect Finish geprobeerd maar ik vond het dekkende resultaat een klein beetje tegenvallen (overigens heeft Marijke van ProjectNaturalBeauty de PF ook gebruikt en bij haar leek het een stuk meer te dekken). Ik kijk uit naar je volgende make-upreview :)

Anoniem zei

Leuke review! Heb je ervaring met de mascara van Logona? Ik heb binnenkort nieuwe nodig en ik denk dat ik er eentje van Logona zal bestellen.