7 mei 2013

Review: Freeman Peel-off mask cucumber

Ik gebruik nu al een tijdje maskers van Freeman en 1 daarvan gebruik ik heel regelmatig omdat het zo makkelijk in gebruik is: het peel-off masker met komkommer. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan verder!



Ingrediƫnten: WATER/AQUA/EAU, POLYVINYL ALCOHOL, PEG -8, SD ALCOHOL 40-B, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, PANTHENOL, ALLANTOIN, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, SODIUM PCA, ASCORBIC ACID, TOCOPHERYL ACETATE, POLYSORBATE 20, DIAZOLIDINYL UREA, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, FRAGRANCE (PARFUM), BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL, BLUE 1 (CI 42090)

Wanneer ik het masker uitsmeer, valt de textuur me op. Het doet me een beetje denken aan haargel en het smeert ook niet zo makkelijk uit. Het is een beetje experimenteren met de dikte van het laagje op je gezicht want hoe dikker de laag, hoe trager het droogt. Maar anderzijds, hoe dunner de laag, hoe meer het trekt als je het masker afneemt. Het is tenslotte een peel-off masker: het laagje droogt op als een velletje en dan kan je het in 1 stuk afnemen. Geen opruimwerk, niet je gezicht gaan afwassen, gewoon voorzichtig losmaken en klaar.


Zoals er wordt aangeraden kan je nadien je gezicht nog even wassen, vooral als je nog niet veel ervaring met peel-off maskers hebt en er hier en daar kleine stukjes blijven kleven maar daar heb ik zelf geen problemen mee. Soms gebruik ik nadien wel eens een toner en uitzonderlijk gebruik ik een peel-off ter voorbereiding van een diepe gezichtsmassage. Mijn huid ziet er allesinds nadien heel goed uit! Geen rode vlekken (wat ik wel had verwacht na zo'n laagje aftrekken), geen droge stukjes... het voelt fris aan (net zoals het ruikt trouwens) en mijn huid werd er ook heel zacht van.

Proefdiervrij: V
Vegan: X
100% Natuurlijk: X

Het product is niet vegan, daar kwam ik helaas pas nadien achter. Dit masker bevat onder andere zijde. Sommige andere maskers zijn wel vegan.

Benieuwd naar dit masker? Je kan het onder andere verkrijgen bij het Kruidvat, De Tuinen (NL) en Essenza (BE) voor 4.99€ in verpakkingen van 150ml.

2 reacties:

LifeOfBun zei

Leuk he, dat peelen? Hehe :D

Anoniem zei

Hoevaak kan je zo masker gebruiken in een week of maand?