9 dec 2013

[Review] Cîme Belle D'Amour & Body and Soul

Op zoek naar een nieuwe bodylotion die niet alleen proefdiervrij is maar eveneens natuurlijk, kwam ik via een vriendin terecht bij Cîme, of eerder gezegd andersom. Ik had nog nooit van Cîme gehoord maar hun producten beloven veel goeds, dus moest ik het wel eens proberen. De volgende producten heb ik de voorbije tijd uitgetest:



Belle D'amour Dag- en Nachtcrème (19,50€)
Deze crème is verrijkt met edelweiss-extract en muskusroosolie... en is geschikt voor ieder huid-type. Nu op zich vond ik dat eerst een beetje raar want hoe kan je én voor droge huid én voor vette huid hetzelfde product nemen? Maar ik heb het zelf ondervonden... je kan de crème inderdaad voor meerdere huid-types gebruiken, alleen heb je er bij vettige huid gewoon minder van nodig. De crème is enorm voedend en ideaal nu met het opkomende koude weer.. maar er zijn ook dagen dat ik door mijn voedingsallergie een gemengde gevoelige huid heb en dan hoef ik maar om de 2 dagen te smeren. Een redelijk vette crème dus, maar zonder je gezicht glimmend na te laten. Als ik dan toch 1 klein nadeel moet vernoemen: de crème zit in een breed potje. Op zich is dat best oké want dan kan je zéker alles van het product opgebruiken zonder dat er iets in hoekjes of in een pompje blijft zitten... anderzijds is het niet erg hygiënisch om met je vingers erin te ploeteren. Het is maar waar je voorkeur naar uit gaat.

Proefdiervrij V
Natuurlijk V
Biologisch: 41,8 %



Body & Soul Bodylotion (18€)
De lichaamsmelk bevat roosextract en zoete amandel... en wat ruikt die lekker! Ik kan de geur niet echt plaatsen... misschien komt het van de rozen, of de combinatie met de rest, maar het is precies een geur die ik ken van uit mijn jeugd. Ik kom er stiekem een beetje nostalgisch van. Niet te sterk trouwens, gewoon een fijne maar subtiele geur. Daarnaast smeert de lotion ontzettend goed uit, dringt in no time in je huid en voor mij een belangrijk iets: 1 keer smeren is genoeg. Geen trekkerig gevoel maar een huidje dat meteen tevreden is. 

Proefdiervrij V
Natuurlijk V
Biologisch: 16,59%

Daarnaast is Cîme ook vegan, fairtrade en werken samen met de liefdadigheidsprojecten van Himalayan Dialect en Nepal Trust. Dat scoort een hoop goeie karma-puntjes! Ik ben wel blij dat ik deze producten heb ontdekt. Vaak is het moeilijk om een product te vinden die proefdiervrij én natuurlijk is... om maar te zwijgen van vegan of fairtrade... maar hier scoort Cîme overal. En Belgisch van oorsprong, wat wil je nog meer?

De producten van Cîme zijn beschikbaar via hun webwinkel en eveneens in winkels, te vinden op hun website onder de verkooppunten.


Deze blogpost bevat een product dat werd opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

2 reacties:

LifeOfBun zei

Ookal is mijn huid vet, toch vindik het fijn om soms ns echt een super dikke crème aan te brengen.. alsik alleen thuis ben.. glimmen als een discobal en het maakt me zelfs niks uit, als mn huid maar poofy is de volgende dag lol! Kwas aan het zoeken voor een nieuwe CF dagcrème dus dit is net op tijd ^_^

LifeOfBun zei

(Oh en kheb je een award gegeven!)