6 dec 2013

Opgemaakte producten November & December

Er zijn maanden dat ik niets opmaak en andere maanden dat er een hoop in 1 keer verdwijnen. De voorbije weken heb ik de volgende producten (eindelijk!) opgemaakt:Dr Hauschka Clarifying Toner (18,50€) 
Dit is 1 van de meest prettige toners die ik ooit heb gebruikt, zowel als op een wattenschijfje als spray tussendoor in de zomer. De geur is redelijk kruidig maar niet storend. Alleen 1 nadeel: nogal prijzig! En voor iets dat ik toch maar tussendoor eens durf gebruiken, weet ik niet of ik deze vanwege die reden nog opnieuw zou aankopen...

Proefdiervrij V
Natuurlijk V

The Body Shop Aloe Calming Toner (10€)
Van deze toner was ik toch iets minder tevreden. Ik koos de aloe net omdat ik een gevoelige huid heb, maar ik had niet het gevoel dat deze mijn gevoelige huid echt hielp... vaak kreeg ik er toch een trekkerig gevoel van. Wel een goed middel om restjes make-up af te nemen maar daar blijft het ook bij.

Proefdiervrij V
Natuurlijk X

Lavera Basis Sensitive Haarkuur (4€) 
Deze haarkuur had ik nu al ZO lang in de kast staan dat het product intussen al uit het gamma verdwenen is. Eigenlijk was deze haarkuur niet veel speciaals (misschien daarom dat deze uit de handel ging?), het leek op een gewone vettige conditioner. Ik had nog gedacht om andere producten van Lavera ook eens uit te proberen maar zoals sommige intussen al weten is er een hele heisa rond het proefdiervrij gebeuren, verkopen ze nu wél of niet in China? Je kan vast begrijpen dat ik liever op veilig speel tot er eindelijk eens meer duidelijkheid tevoorschijn komt.

Proefdiervrij: ?
Natuurlijk V

Weleda Wilde Rozen Bodylotion (13,95€) 
Die geur van rozen ben ik niet zo gek van, het was voor mij precies iets te sterk... Los daarvan is het wel een fijne lotion en makkelijk smeerbaar maar.... net zoals bij Lavera is er een hoop gedoe ontstaan over of ze al dan niet proefdiervrij zijn. Tenminste het bedrijf op zich is dat wel, maar hoe zit het dan met de verkoop in China, het ontbreken van het Leaping Bunny logo etc? Dus net zoals bij Lavera kies ik liever op veilig spelen tot hun statement eindelijk meer duidelijkheid geeft.

Proefdiervrij: ?
Natuurlijk V

Rituals Magic Touch Body Cream (15€)
Deze lotion ruikt héérlijk! Het enige onhandige is dat de cream in een grote pot zit en je dus elke keer met je vingers er moet in ploeteren... voor iemand met lange nagels helemaal niet handig. Ik merk wel dat ik toch een paar laagjes mag aanbrengen voor mijn huid goed gehydrateerd is maar verder een heel fijn product. Alleen zo jammer dat Rituals helemaal niet natuurlijk is. Al scoren ze wel puntjes met hun proefdiervrij zijn!

Proefdiervrij: V
Natuurlijk X

En dat waren ze dan! De komende maanden test ik weer een hoop nieuwe productjes uit dus het zal wel weer even duren voor er terug zo'n post komt. De reviews zie je hier uiteraard nog verschijnen.


4 reacties:

Nancy zei

Die magic touch van Rituals wou ik ook wel eens proberen, maar inderdaad: lange nagels en een pot...

LifeOfBun zei

Die rozengeur van Weleda vindik ook zo sterk! o_o Of nep gewoon, in ieder geval niet fijn.

Zoë zei

Fijne favorieten! Ik ben erg benieuwd naar de huidproducten van Dr Hauschka, maar de prijs houdt me toch altijd tegen ...

Vanessa zei

Leuk om te zien! Die body cream van Rituals heb ik ook, heerlijk!