24 apr 2013

[DIY] Gezichtsmasker met gele klei en kamille


Het stond om mijn to-do lijstje om minstens 5 nieuwe recepten te verzinnen voor gezichtsmaskers en hier heb je alvast het eerste recept! Voor dit masker heb je slechts 3 ingrediënten nodig en het is zo klaar.


Ingrediënten:
Amandelmeel
Kamillebloemen
Gele klei

Gelijke delen dus verhouding 1/1/1. Ikzelf heb van elk 4 theelepels genomen omdat ik dan niet elke keer alles hoef opnieuw te maken maar gewoon een mengseltje kan bewaren in een glazen potje. Door de amandelmeel is het mengsel wel maar enkele maanden houdbaar dus maak er niet teveel in 1 keer.

Materiaal:
Een lepel
Een kommetje
(Optioneel) Een koffiemolen
(Optioneel) Een afsluitbaar potje om alles in te bewaren

De werking van het masker
Amandelmeel werkt reinigend op de poriën en eveneens verzachtend
Kamille wordt gebruikt bij huidirritaties en/of de gevoelige huid
Gele klei reinigt diep in de huid maar werkt zachter dan groene klei en is geschikt voor de normale of gecombineerde huid.

Zo ga je te werk:
Eerst meng je alles door elkaar. Er zijn mensen die graag stukjes hebben in hun masker maar ik niet, vandaar ik alles eerst door een elektrische koffiemolen heb gehaald. Daardoor ontstaat er een poeder en is het veel makkelijker om het masker aan te brengen. Maar wie liever wat kamilleblaadjes op hun gezicht wilt, heb je de koffiemolen niet nodig. Als het mengsel klaar is, kan je het bewaren in een potje, bij voorkeur op een donkere plaats. Vergeet niet een label aan te brengen zodat je weet wat het is en wanneer je het mengsel hebt gemaakt.


Nu het mengsel klaar is, hoef je alleen nog water toe te voegen. De hoeveelheid kan je zelf kiezen: voeg meer water toe als je een dun masker wilt of weinig water als het een dik masker moet zijn.


Daarna kan je het masker aanbrengen. En als je dan toch bezig bent, kan je evengoed je zus/moeder/tante/vriendin overtuigen om mee te doen... ;) Het masker kan je aanbrengen met een kwast of gewoon met je vingers, het gaat even vlot. Laat het +- 10 minuutjes inwerken of tot het masker begint op te drogen. Afspoelen met lauw water en klaar!


Een beetje een wazige foto maar helaas was dat de enige die er redelijk goed uit zag, tegenover alle andere blooper foto's met gekke bekken. Zus heeft het masker alvast goedgekeurd en zo hebben jullie ook een idee hoe het masker eruit ziet. Nu is het aan jullie!


Ohja! Great minds think alike... de Dames van I love Eco kwamen op precies hetzelfde idee om met zo'n rubriekje te starten. Hun eerste post kan je hier vinden.
This entry was posted in

5 reacties:

Daniëlle zei

Lekker :-) Gele klei, is dat bv in natuurwinkels te koop? Of?
En is er een klei voor de gevoelige, maar hele droge huid die ik beter kan gebruiken?
groetjes
Danielle

Gezondheidswinkel Druantia zei

Dani, voor de gevoelige of snel geïrriteerde huid kan je best roze klei gebruiken. En rode klei voor de droge huid.

Daniëlle zei

Dank! Zal er eens naar op zoek gaan.

Lindsay zei

Ja, de soorten klei kan je wel in de betere natuurwinkel vinden denk ik. Maar ik heb de mijne bij Druantia gehaald. :)

Claudia zei

Argiletz is echt fijn spul. Leuk receptje, heb 'm ook ff gedeeld op Twitter :)