25 jun 2014

[Recept] Appeltaart

Mijn stiefzus heeft een recept voor de heerlijkste appeltaart. En nog makkelijk ook! 7 lepels van dit, 6 van dat, 5 van nog iets anders... helaas met dierlijke ingrediënten en niet glutenvrij. Ik besloot aan het experimenteren te gaan en niet alleen de taart cruelty free te maken maar eveneens glutenvrij. Toen kwam dit taartje eruit! Het deeg en de smaak wijkt erg af van het originele recept maar is (volgens het vriendje) wel veel lekkerder. Score!  


Appeltaart
Glutenvrij, vegan, zonder geraffineerde suiker

Wat heb je nodig (1):
14 soeplepels rijst/kastanjemeel
12 soeplepels kokosbloesemsuiker
10 soeplepels notenmelk
3 appels (klein tot gemiddeld)
6 soeplepels plantaardige olie
4 theelepels eivervanger
2 theelepels vanille extract

Zo maak je de taart
Snij de appels in kleine stukken en meng het met de rest van de ingrediënten. Dat doe je best door eerst alle droge ingrediënten te mengen en dan pas de vloeibare. Giet alles in een taartvorm. Een standaardformaat met gekartelde randjes werkt het best want zoals je op de foto kan zien, zal deze taart niet rijzen. Stop de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden, gedurende 20 minuten. *

Meng vervolgens deze ingrediënten (2)
1 soeplepel plantaardige boter
1 soeplepel kokosbloesemsuiker
beetje water

Haal de taart na 20 minuten uit de oven en besmeer de bovenkant van de taart met dit mengsel. Stop de taart terug 20 minuten in de oven.

Versier naar eigen keuze. Op de foto hierboven heb ik gekozen voor amandelmeel, goji-bessen en chocolade stukjes.

* Voor degene die een oven met kuren hebben: Als de appeltjes beginnen aan te branden, laat je de oven verder bakken op 160 graden. De laatste 10 minuten kan je hem dan terug iets hoger zetten.

1 reacties:

Unknown zei

Dat ziet er heerlijk uit! Fijn dat het glutenvrij is, ik kan namelijk geen gluten verdragen.. Dit ga ik zeker onthouden :).