7 jun 2013

Review: Zoya America nagellak

Als bezig bijtje moet ik toegeven dat ik een grote collectie nagellakjes heb... aangezien mijn vingers altijd vol hangen met verf en het vaak niet met 1x wassen af gaat, gebruik ik lakjes om toch mijn handen er iets netter te laten uit zien. Ik mocht van Big Green Smile een lakje uitproberen van Zoya! Ik had al eerder van het merk gehoord maar het is nu voor het eerst dat ik hun lakjes uittest. Benieuwd wat ik ervan vind?


Zoya staat bekend vanwege hun gifvrije samenstelling, ook geschikt voor vegans en werd eveneens verkozen tot langst dragende nagellak door Woman's Health Magazine. Je moet weten dat ik nogal kritisch ben naar deze statements maar inderdaad... het blijkt te kloppen!
Zoya America Nagellak - Ingrediënten:Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Sterikonium Hectolite, Acrylates Copolymer, Styrane / Acrylates Copolymer.
Ik heb 1 laagje aangebracht van het lakje "America" (wat een naam eigenlijk...). Het borsteltje smeert goed open en de lak is nogal dun... je kan zo in een minuut tijd je nagels lakken zonder verbeteren of gepruts. Alhoewel de lak heel dun is, dekt hij toch enorm goed. Eigenlijk snap ik niet waarom mensen er 2, 3 of 50 laagjes willen aanbrengen want dat is helemaal niet nodig! Het dekt en het blijft lang zitten. Dus waarom extra moeite doen?


Deze foto is trouwens een dag later genomen nadat ik mijn nagels heb gelakt. Douche inbegrepen. Zonder topcoat. Dus jawel, zelfs na het douchen, brokkelt de nagellak niet af. Je kan dus perfect de dag nadien nog van je nagels genieten als je een avondje uit bent geweest.

De lak droogt ook zeer snel op en uit ervaring kan ik zeggen: smeer je nagels liefst binnen want buiten drogen ze zo snel, dat de lak al opdroogt terwijl je nog aan het smeren bent! De eerste keer dat ik lakte (binnen), was ik in 1 minuut klaar maar toen ik mijn nagels opnieuw lakte (buiten, met dit zomerweer) was de lak niet alleen dikker aan het worden maar was het een hoop gedoe om een effen dun laagje aan te brengen... en ik heb het absoluut niet voor dikke laagjes, misschien ben ik 1 van de weinige maar ah. ;)

Maar goed, Zoya heeft dus voor elk wat wils... dunne laagjes, dikke laagjes - allebei kan. Gifvrij én vegan. Ik ben alvast overtuigd...

Proefdiervrij: V
Vegan: V
Natuurlijk: X (geen enkele lak is 100% natuurlijk maar Zoya gebruikt wél natuurlijke ingrediënten en is volledig gif-vrij)


Prijs: 12,00€

Heb jij al ervaring met de lakjes van Zoya? Welke kleuren vind jij het mooist?


3 reacties:

Iris @ Druantia zei

Gif-vrij is nagellak echt niet. Geen enkele. Want zoya mag dan wel 5-free zijn (de ergste 5 chemicaliën zijn niet gebruikt), gifvrij is het niet, en al zeker niet natuurlijk. Butyl en ethyl acetate zijn chemische oplosmiddelen die zelfs op de MAK Werte liste (of Threshold Limit Value lijst) staan.

Gif-vrije nagellak bestaat niet. Of nog niet. Zelfs de water-based nagellakken zoals acquarella bevatten nog altijd chemicalien, al zijn het er minder dan de 5-free nagellakken.

Lindsay zei

Ja zoiets dacht ik al. Acquarella kende ik nog niet, ik ga het gelijk eens opzoeken! :) Bedankt Iris.

Zoë zei

Ik ben ook helemaal om! Zoya is echt een heerlijk merk en ze hebben ook echt heel erg mooie kleuren :)