28 mei 2013

Review: Dr. Bronner Magic Soap 18-in-1 Hemp Eucalyptus

Zeep... het doet me denken aan de meest slechte bad hairdays die ik als tiener ooit gehad heb, droge huid en tja, die geur. Maar ik werd overhaald om de volgende zeep toch een kans te geven, namelijk een vloeibare zeep van Dr. Bronner!


Waar staat het merk Dr. Bronner voor:

  • het best verkochte natuurlijke zeepmerk in de Verenigde Staten
  • 150 jaar ervaring en traditie in natuurlijke zeep maken
  • wordt gemaakt van gecertificeerd biologisch en Fairtrade oliën
  • is 100% biologisch afbreekbaar en plantaardig
  • kent vele toepassingen: 18-in-1 zeep
  • bevat geen kunstmatige schuim-, verdikkings- en conserveringsmiddelen
  • 100% herbruikbare (PCR) verpakkingsmaterialen

Ingredienten
Water, Saponfied Organic Coconut Oil*, Saponified Organic Olive Oil*, Organic Glycerin, Organic Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Organic Eucalyptus Globulus Oil, Citric Acid, Tocopherol (Vit. E) * Gecertificeerd Fair Trade door IMO

Het eerste wat me opviel was de verpakking. Overal lappen tekst. Horizontaal, verticaal. Een handleiding, bijbelse quote's... euh, wat? Ja, dat laatste ook. Maar hoe gebruik je het precies? Op het eerste zicht was me dat niet echt duidelijk, maar 18-in-1 deed me dus vermoeden dat het gebruikt kan worden in bad, douche, voor huid én haar. Dus ik besloot de zeep te gebruiken ter vervanging van douchegel en shampoo.

Je hebt er echt weinig van nodig (gebruik een badspons, dat gaat makkelijker) en het schuimt al even erg als een gewone zeep. Ik kreeg er een 'piepend schoon' gevoel bij en daar vreesde ik al even... een sterke zeep kan mijn huid gaan uitdrogen. Met deze zeep heb ik opzettelijk mijn body lotion na het douchen weggelaten, om te zien wat het met mijn huid doet. En gelukkig, nadien was mijn huid niet droog maar zelfs zacht! Een eerste keer kan toeval zijn, dus daarna heb ik het nogmaals zonder lotion geprobeerd, weer hetzelfde resultaat.

Dit is de eerste zeep die mijn huid er niet extreem droog laat uitzien.

Mijn haar was er iets minder blij mee. Het is te zeggen, mijn hoofdhuid was tevreden (geen droge huid) maar mijn lengte met krullen niet. Ze werden iets droger en ik kreeg er een build-up gevoel bij. Dat kan ook toeval zijn natuurlijk... maar ervaring in het verleden had me geleerd dat zeep voor mijn haar een no go is.. maar dit hangt natuurlijk volledig af van je haartype. Als mijn haar sluik was geweest (zoals vroeger), zou ik er helemaal niets op kunnen aanmerken.

18-in-1?
Ik vond een blogpost die uitlegt wat je nog meer met de vloeibare zeep kan doen. Zoals tanden poetsen, het huis mee schoonmaken en zelfs deodorant! Alle mogelijkheden vind je op deze Engelstalige blog. Ik moet er wel bij zeggen dat ik nog niet verder ben gekomen dan het standaard douche-gebruik maar van zodra er daar verandering in komt, dan horen jullie er van!

Proefdiervrij: V
Vegan: V
100% Natuurlijk: V
Fairtrade: V

De vloeibare zepen van Dr. Bronner zijn onder andere verkrijgbaar bij Big Green Smile vanaf 12,50€ per 472ml.

1 reacties:

Renate zei

Leuk en grappig dat je die hebt uitgetest!

Heb er vorige maand toevallig ook naar zitten kijken omdat ik telkens bij natuurlijke recepten 'castile soap' tegen kwam en ik kwam daardoor ook op deze specifieke producten. Wordt echt voor zo wat álles gebruikt door Amerikanen.

Ben dus ook héél benieuwd om te horen wat je ervan vindt betreffende schoonmaken, afwassen, tanden poetsen,... (als je dat laatste aandurft, lol!)