30 apr 2013

Favorieten van April

Een tijdje terug zag ik de favorieten van Jadetriquetra voorbij komen op youtube. Ze kwam op het idee om een volgende keer ook andere dingetjes te vernoemen en dat is precies wat ik ook ga doen! Verwacht dus geen volledige post over cosmetica maar een beetje met vanalles wat. Dit zijn mijn favorieten van voorbije maand:


Farfalla Intense moisture light moisturizing fluid
Ik heb er hier een korte review over geschreven samen met andere productjes. En zoals ik daar heb vermeld, is deze dagcreme een sterke concurrent geworden met de dagcreme citroenmelisse van Hauschka.

White musk parfum
Van tijd tot tijd ruik ik graag white musk. Maar ofwel is het niet diervriendelijk, ofwel is het synthetisch... tot ik deze parfum toegestuurd kreeg! Deze parfum is gemaakt door een aromatherapeute uit Engeland, 100% op basis van olie en ik laat speciaal bepaalde geuren en olietjes opsturen om te kunnen verkopen in mijn winkeltje. Tenminste toch degene die ik niet zelf kan maken, waaronder deze dus! De geur is een beetje muskus-achtig (duh!) maar vooral heel erg bloemig. 

Pure face gloves
Jaren geleden kon je er nog reviews over lezen maar tegenwoordig zijn deze gloves praktisch nergens meer te verkrijgen. Dankzij een vriendin heb ik toch enkele pakjes te pakken gekregen en nu gebruik ik ze dagelijks! Ze werken veel beter dan een standaard reinigingsmelk of doekjes en zijn makkelijk opnieuw te gebruiken nadat je ze in de wasmachine hebt gestopt. Mijn nummer 1 voor een zachte reiniging en vooral minder milieu-vervuilend (geen doekjes, watten etc nodig). Zie je ze nog ergens liggen in de uitverkoop of een (online) winkel die de laatste stuks verkoopt, aarzel dan niet om een grote voorraad in te slaan!

Florisense wierookstokjes
Gevonden in de natuurwinkel: 100% natuurlijke wierook, eveneens fairtrade. Het ruikt heerlijk! 

Uitgelezen
Het duurde wel even voordat dit dikke boek uitgelezen was... ik had het echt verkeerd ingeschat. Maar zo'n mooi boek! Woman who run with the wolves is eigenlijk onderverdeeld in verschillende kleine verhaaltjes, daaropvolgend een ontleding van het verhaal met onder andere verwijzingen naar archetypes, mythologie en meer. Wie dol is op Jung, zal ook dol zijn op dit boek. En daarnaast is het gewoon een must-read voor iedere vrouw onder ons.

Nieuws, artikels en plaatjes.
Het leukste initiatief vond ik toch wel deze: Restaurant serveert enkel voedsel uit vuilnisbakken, mensen uit die buurt hoeven bij deze nooit meer honger te lijden. En dit is ook fijn nieuws: EU beperkt gebruik pesticiden voor bijen. Wat mij het meest deed lachen was dit filmpje waarbij een koppel heeft ondekt wie nu eigenlijk die stiekeme zwemmers waren in hun tuin. En dit artikel is interessant voor iedereen die bewuster cosmetica wil gaan kopen: 18 gifstoffen uit cosmetica die je best vermijdt.

En voor wie nog niet genoeg had aan de foto die ik gedeeld heb bij de DIY van deze maand...deze blooper foto:
Alle blogposts op een rijtje
Einde stoppen met shoppen + eerste shoplog
Review: Douce Nature shampoobar voor normaal haar
Hoe schrijf je een succesvolle (groene) blog?
Natuur- en budgetvriendelijker lezen
Review: Farfalla reisset
[DIY] Gezichtsmasker met gele klei en kamille

Lees ook op mijn Engelse blog
My month in review


Wat waren jouw favorieten de voorbije maand?4 reacties:

Renate (jadetriquetra) zei

:) Ben blij dat je blij bent met de face gloves!

Emmy zei

Die white-musk klinkt goed! Ik ben allergisch voor de meeste parfummen (door het syntetisch zijn), maar ik vind musk altijd zo lekker ruiken.. Misschien is dat een optie :D

Anoniem zei

Leuke favorieten :-)

Pauline zei

Leuke favorieten inderdaad!
Van de gloves ben ik ook helemaal fan :)