19 aug 2016

[Food Review] Chocolade van Confiserie Jonas


Een tijdje geleden mochten mijn vriend en ik lekkere chocolade proeven van Confiserie Jonas. Tijd voor de smaaktest! Als eerste wil ik beginnen met de 4 tabletten die we kregen opgestuurd:

Rijstmelk: Deze chocolade is echt voor de 'melkchocolade' fans! Maar dan vegan, natuurlijk. ;) Van alle tabletten is deze de favoriet van mijn vriend. Ik eet ze ook wel graag maar hoef er niet teveel van. Simpelweg omdat ik sinds mijn vegan avontuur de échte bittere smaak van chocolade heb leren appreciëren. 

Single Origin Congo 56%: Deze chocolade is een zwarte variant. Daarmee bedoel ik dus voor de mensen die gek zijn op donkere bittere chocolade. Leuk om te weten: deze chocolade is gemaakt met kokosbloesemsuiker. Goed voor de foodies die geraffineerde suiker willen ontwijken. En we weten allemaal dat kokosbloesemsuiker gewoon zoveel gezonder is. Dit is een bittere chocolade maar niet té. Voor mensen die hun eerste stapjes in de donkere chocolade wereld zetten, is dit een aangename kennismaking. Van alle tabletten is dit mijn persoonlijke favoriet.

Single Origin Equador 70% en Fondant 72%: Deze 2 lopen hand in hand qua smaak. De 70% lijkt me nét iets bitterder dan de 72%... wat op zich wel vreemd lijkt maar ik gok dat het aan de locatie komt waar de cacao vandaan komt. Maar OEF wat zijn ze bitter. Dit is een chocolade dat de échte zwarte chocolade liefhebber zeker zal bekoren. Voor mij persoonlijk fijn als klein stukje bij de thee. Maar als ik een hele tablet naar binnen zou spelen, verkies ik toch liever de chocolade uit Congo. Op het moment ik dit artikel schreef zijn deze chocolade tabletten (tijdelijk) niet op voorraad, vandaar dus geen linkje. 


Fruitsticks: Als ik 1 product een award mag geven, dan is het deze wel. Goddelijk lekker! De combinatie van chewy fruit en chocolade. Do I need to tell more? Opletten dat je niet het hele doosje in 1 keer naar binnen speelt! Als je van het hele aanbod 1 product zou uitkiezen, laat het dan deze zijn. 


Fruitblokjes: Ik weet niet zo goed met welk bestaand product ik dit kan vergelijken. Misschien een beetje zoals turks fruit maar met véél meer smaak? Onder het motto "Eentje is geentje", is het als een gezond snoepje. Zoet fruitsap in een blokje. En voor je het weet zijn ze allemaal op. 


En ten slotte de pralines. Bijna ieder vormpje heeft een andere smaak/vulling. Teveel pralines om hier neer te zetten, dus ik zou zeggen, neem een kijkje in de webwinkel voor het volledige aanbod. Deze pralines vullen enorm goed! Je zou er zo geen 5 kunnen opeten vrees ik. Al mag je het van mij wel proberen. Tip: Probeer zeker eens de praline met cuberdonstroop.

Confiserie Jonas heeft een eigen website en is ook te vinden op Facebook.


Deze blogpost bevat een product dat werd opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.
This entry was posted in

2 reacties:

Michelle zei

Dat klinkt allemaal erg goed! Die fruitblokjes zien er ook erg lekker uit..

Sarah zei

Mmm! Mijn man heeft vandaag toevallig een bestelling geplaatst voor Pasen. Ik kijk er naar uit!