13 sep 2013

[Photo Friday] Nieuwe bezoeker


Sinds een korte tijd hebben we een nieuwe bezoeker in de tuin. Meestal komt hij gewoon snel een hapje eten maar gisteren sliep hij voor het eerst in een kattenmandje... en 1 van onze kattinnen ging er gewoon naast gaan liggen! Normaal gezien laten onze katten geen anderen toe...behalve als het zwervertjes met het potentieel tot een blijvertje. Dus sja, bij deze weten we dat ook al weer.

Ze zeggen wel eens dat katten hun eigen baasjes kiezen en ik moet zeggen dat dit bij ons wel altijd het geval is geweest. Slechts 1 kat komt uit een nestje, alle anderen zijn hier terecht gekomen door een ongeval of tijdens het zwerven. Deze mooierd is momenteel nog veel te wild om er dichtbij te komen (deze foto werd genomen achter een raam)... maar laten we hopen dat daar vlug verandering in komt.


6 reacties:

Michelle zei

Gezellig om zo'n bezoeker langs te hebben, hopelijk wordt hij nog wat tammer. Het is wel een heel mooi beestje!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je nieuwe vriend :)
Fijn weekend,

--Josie--

Bo zei

Ahh leuk zeg zo'n bezoeker!

Marysia zei

Wat een mooie kat.
Je hebt gelijk, tegenwoordig zoeken alle katten zelf de eigenaar uit (ook al denken we dat wij hem/haar uitzoeken), dit om die persoon een bepaalde les te leren of helpen een bepaald issue/probleem aan te pakken (dieren zijn wat dat betreft vaak onze spiegels).
Een tip voor je bezoeker om hem sneller aan jou te wennen: als je een kledingstuk met de geur van jezelf (niet gewassen) er in legt, dan went hij snel aan jouw geur en en gaat deze als "veilig" ervaren, waardoor hij jou eerder toelaat. Begin hem heel voorzichtig met een lange veer (bijv. van een gans of zoiets) te gaan aaien. Als hij toelaat om zich met de hand te aaien, maak je vingertoppen vochtig met de Rescue Remedy van Bach en aai zijn koppie, oortjes en nek hiermee. Op deze manier versnel je het acceptatieproces.
Veel succes.
Marysia

Lindsay zei

Oh wat een handige hoop advies! Dank je wel. :)

Marysia zei

Graag gedaan. Kijk wel even op www.amivedi.nl of niet zo'n kat vermist wordt, voordat je besluit om hem te houden. Wellicht vind je er een eigenaar die hard op zoek naar zijn deze kat is, al ben ik van mening dat een kat niet zo maar wegloopt, ook met dat geeft hij een signaal af naar de eigenaar toe... .