23 aug 2013

Deze producten koop ik nooit meer.


Wie meedoet aan de 100 things challenge, weet dat ook de badkamer vroeg of laat eraan moet geloven. Ik had best veel producten staan, soms van jaren ver (ja, je ziet hier en daar nog oude verpakkingen!), die wachtten op een 2de kans... die ze uiteindelijk niet kregen. En dus is het tijd om deze producten de deur te wijzen en nooit meer aan te kopen. Waarom, kan je hieronder lezen.


Producten van The Body Shop

Proefdiervrij V
Natuurlijk X
  • De scrubs. Ik heb 2 soorten ooit aangekocht tijdens een promotie, degene met papaya en aardbei. Niets aan te merken op de geur maar... wat laat het een slijmerig laagje achter! Volgens andere beauty bloggers is dit een prettig gevoel, een heerlijk olie-laagje die je huid hydrateert enzo...wel voor mij leek het net alsof mijn huid niet kon ademen. Natuurlijke olie dringt normaal gezien snel in mijn huid maar bij deze producten bleef het gedoe gewoon plakken, zelfs na het afdrogen. En bovendien maak ik ze gewoon ook liever zelf.
  • Coconut oil hair shine. Eigenlijk heb ik niet zoveel te zeggen over dit product... het liet een blinkend laagje achter op mijn haar waar ik niet bepaald fan van ben maar dat is het zowat. De reden dat ik het niet met enthousiasme gebruikte was simpelweg omdat ik pure kokosnoot-olie gebruik en dat deze veel beter wordt opgenomen.


Rituals

Proefdiervrij V
Natuurlijk X
  • Daily rose deodorant. Ik wilde graag nog een chemische deodorant voor op erg warme dagen en mijn oog viel op deze heerlijk ruikende deo. Helaas doet hij alles behalve zijn werk. Mijn moeder heeft deze deo ook jaren gebruikt en vond haar laatste aankoop ook ferm tegenvallen. Haar gok is dan ook dat het recept (onaangekondigd) moet veranderd zijn. En sinds kort is de deo niet meer verkrijgbaar. Tja... er zullen vast meer mensen geweest zijn die er klachten over hadden.
  • Foundation Precious 1. Kijk, dit vind ik nu een moeilijke. Ik vind deze foundation echt helemaal super...ware het niet dat ik een paar dagen later uitslag krijg. Make-up doekjes, reinigingsmelk, lotion, schuim... echt niets helpt om mijn gezicht volledig schoon te krijgen want die onzuivere huid volgt gegarandeerd. Ik ben nu overgestapt naar een lichtere natuurlijke foundation en heb het probleem niet meer voor gehad.


Kruidvat

Proefdiervrij V
Natuurlijk X
  • Dagcreme voor de gemengde huid. Deze creme staat al een eeuw in de kast...hij is niet perse slecht, maar een meerwaarde is er ook niet. De minerale olie en ook het feit de creme niet veganistisch is, deed me liever naar andere (natuurlijke) cremes grijpen. 
  • Oog contour creme. Eigenlijk koop ik dat soort producten nooit maar je hebt nu eenmaal een back-up plan nodig als je weinig geslapen hebt en dus viel mijn oog op dit product. De dag nadien schrok ik me rot want na het aansmeren waren mijn wallen bijna dubbel zo groot. Ik heb het ook enkele keren op een normale dag gebruikt en merkte dat ik non-stop moest knipperen met mijn ogen en er zelfs tranen van kreeg. Een allergische reactie op ikweetnietwat en dit product was voorgoed afgekeurd. 


Naturado

Proefdiervrij V
Natuurlijk V
  • Natuurlijke dissolvant. Lang lang geleden schreef ik er hier een review over en daarna kwam er een update...en daarna begon de fles stof te vergaren in de kast. Natuurlijk of niet, ik kan echt niet het geduld opbrengen om dat spul 10 minuten te laten inwerken om dan pas mijn nagels schoon te maken. Met veel spijt grijp ik dus terug naar een standaard (chemische) dissolvant, tot iemand mij een betere oplossing kan aanbieden.

Overigens zijn er nog producten die ik nu zo snel mogelijk aan het opgebruiken ben omdat er recent ontdekt is dat ze niet langer proefdiervrij zijn (of het nooit waren) waaronder Weleda... en tot mijn grote teleurstelling zelfs ook Logona. En dan moet ik kiezen... kies ik voor make-up van Rituals die niet natuurlijk is maar wél proefdiervrij of eerder voor Logona die niet proefdiervrij is maar wel natuurlijk? Het is voor mij een heus dilemma, kiezen voor dieren of voor mijn huid op lange termijn.

Bij deze dus mijn vraag: wat zou jouw keuze zijn?

Het zal nog wel een lange tijd duren vooraleer ik al mijn make-up heb opgebruikt maar ik ben nu alvast op zoek naar alternatieven... bij voorkeur eentje die zowel proefdiervrij als natuurlijk is én liefst met een groot gamma want ik heb toch wel graag meer keuze dan alleen bietenrood en grasgroen. Kan jij me een fijn merk aanraden in alle kleurtjes van de regenboog, dan hoor ik het graag.8 reacties:

Nancy zei

Hoi Lindsay, zelf gebruik ik cosmetica van Rituals, dagcrème van Farfalle (verkrijgbaar via Druantia) en foundation van dr Hauschka (o.a. te koop bij Bioplanet, maar ook bij de kleinere biozaken). Mijn shampoo en conditioner zijn van Rituals en mijn haarolie is van The Body Shop.
Ik vind persoonlijk dat je beter naar een zaak kunt gaan waar iemand staat met verstand van zaken, dan naar een anonieme keten waar je nauwelijks geholpen wordt. Zo heb je veel meer kans in 1x het goede product te hebben én je moet geen potjes weggooien. Is niet altijd spotgoedkoop, maar ook niet extreem duur. Misschien kan Druantia ook advies geven obv foto's? Je kunt het altijd proberen.

Groetjes!
Uw eigen blogmevrouw (typte ik daar toch eerst een w ipv een g!) - Nancy

Anoniem zei

Goed dat je ook over de minder goeie producten schrijft. Zelf ben ik dus zo iemand die de scrubs van TBS juist wel goed vindt :-) Maar hey, smaken verschillen, ook in beauty!

Zoë zei

Fijn om te lezen wat er ook niet goed is! Ik hou wel van een negatieve review op zijn tijd :) over de dierproefvrij-kwestie: ik vind het ook een moeilijke keuze ... Ik zou eerder kiezen voor dierproefvrije producten, maar ik ben wel fan van Weleda en andere merken die helaas naar China verkassen. Sowieso gooi ik niks weg, maar of ik nog zo snel iets van Weleda zelf aankoop, blijft nog even een vraagteken (ook voor mezelf).

Lindsay zei

Ik had een hele lange tekst getypt en toen blokkeerde de boel...en vergat ik het. Wat ik maar wilde zeggen is dat ik jouw opgesomde merken dus ook gebruik! :) En ik ken Iris al ontzettend lang dus vandaar komen producten ook vaak van bij haar winkel. Na te werken in zowel ketens als in zelfstandige zaken in deze branche, en dus niet alleen als consument maar ook als verkoper, weet ik dat zelfstandige zaken veel meer aan te raden zijn - van beide kanten! Ik ben nog steeds aan het twijfelen of ik al dan niet een post zal schrijven over mijn ervaring... weet nu al dat het een hele lange zou worden haha. :)

Lindsay zei

Ja ik denk dat ik mee met jouw keuze ga...en ik ben momenteel ook Weleda aan het opmaken, denk ook niet dat ik snel terug iets van hen zal aankopen, al was ik best tevreden over hun producten.

Lindsay zei

Helemaal juist! :)

Unknown zei

Zijn Weleda en Logona echt niet proefdiervrij?!? ������ Hoe ben je daar achter gekomen? Ik schrik me rot. Zij adverteren juist met hun waarden.

Lindsay zei

Hey Mariska,
Je vind er hier meer info over: http://naoki.nl/2014/03/01/dierproefvrije-updates-de-grijze-lijst/