10 mrt 2013

No Impact week

Vanaf vandaag kan je deelnemen aan No Impact Week. Dit is wat ze over het project zeggen:
No Impact Week is een experiment van een week (10 t/m 17 maart 2013 ) waarin deelnemers ervaren wat het verkleinen van hun impact op het milieu kan betekenen voor hun kwaliteit van leven. Daarbij is de centrale vraag: Duurzaam genieten, kan dat? Het gaat er tijdens No Impact Week om dat je ontdekt hoe het veranderen van je levensstijl effect kan hebben op zaken als persoonlijke voldoening, gezondheid, geluk en je relatie met vrienden & familie. De week begint op zondag 10 maart, vanaf die dag komt er elke dag een nieuwe uitdaging bij, van het verminderen van afval tot het eten van lokaal geproduceerd en seizoensgebonden voedsel.
Hieronder vind je ook een filmpje terug. Het dateert wel van 2011 maar aangezien het project zich ieder jaar herhaalt, komt het eigenlijk nog steeds op hetzelfde neer:


Waarom zou je nu meedoen? Behalve omdat het je aanzet tot consuminderen en groener leven, kan het ook een positieve invloed hebben op je gezondheid en je persoonlijkheid. Zelfs als je het maar 1 dag volhoudt, heb je toch een verschil gemaakt en het is niet eens zo moeilijk! Bovendien bevat hun handleiding ook veel leuke tips die je het hele jaar door kan proberen.

Ik heb mezelf alvast ingeschreven! Ben jij van plan om mee te doen?

Nog enkele handige links
Schrijf je hier in!
Blog
Facebook pagina
Twitter
Flyer

2 reacties:

Mille Pagine zei

Hee wat leuk, nog iemand die mee doet! Al bedacht hoe je boodschappen gaat kopen zonder verpakking? :)

Lindsay zei

Hmmm moeilijk! Ik denk vooral veel salades en smoothies te gaan drinken haha. Maar anderzijds vleesvervangers of pasta zitten ook weer in een verpakking. Maar het is wel een uitdaging! :)