16 mrt 2011

Nieuw: Dr.Hauschka Gezichtscrème Melisse

Sinds enkele weken is er een nieuw product van Hauschka op de markt: de citroenmelisse gezichtscrème. De crème is speciaal bedoeld voor mensen met een gemengde huid, denk aan droge wangen en een vette T-zone, rode gevoelige plekken en glimmen tegelijkertijd. En uiteraard, zoals de naam het al verklapt: het ruikt heerlijk naar citroenmelisse!

GEZICHTSCRÈME MELISSE:

  • ondersteunt de huid in het herstellen van de natuurlijke balans en het terugvinden van een egale en matte teint
  • verfijnt de huid en reguleert het vet-vochtgehalte
  • helpt de nerveuze, rode huid te kalmeren
De harmoniserende gezichtscrème bevat ook extracten van versterkende  toverhazelaar en het vitaliserende madeliefje, die het huidbeeld verfijnen en zorgen voor een gelijkmatige en zachte teint.


En zoals altijd: 100% natuurlijk. De inhoud ziet er toch ook veelbelovend uit:


Water, zonnebloemolie, alcohol, glycerine, tapiocazetmeel, kokosolie, glycerinevetzuuresters, melisse extract, aardnootolie, jojobaolie, abrikozenpitolie, extracten van wondklaver, madeliefje, Oost-Indische kers en toverhazelaar, vetalcoholen, tarwekiemextract, extract uit wortel, natuurlijke etherische oliën, hectoriet, lecitine, xanthaan, suikertensiden, zinkoxide
*Bestanddeel van natuurlijke etherische oliën

En hoe voelt het?  De crème voelt heel licht aan en ruikt inderdaad fris naar citroenmelisse (mijn lievelingskruid, toevallig). Voor de kenners durf ik zeggen dat de textuur van de crème ongeveer hetzelfde aanvoelt als de rozencrème light. Heel makkelijk smeerbaar zonder te glimmen. Dringt snel de huid in zonder vettig aan te voelen.

Richtprijs: 20,50 euro.

Score: 9/10, ik geloof dat ik een nieuwe favoriet gevonden heb. Zeker voor wanneer mijn huid eens een lastig moment krijgt.

De Hauschka melisse crème is sinds deze maand te vinden in de betere natuurwinkel en webshops.

5 reacties:

Anoniem zei

Fijn dat je dit soort dingetjes deelt!
Ik was al eventjes op zoek naar een goeie creme. Maar inderdaad, of ze blijven te vettig of zitten vol chemische troep(die raak ik dus geen eens aan), etc..

Deze misschien toch eens proberen..
Ik vind hem wel wat prijzig trouwens.. Maar als jij hem met een 9/10 durft te tippen, misschien toch maar ervoor over hebben..

Mijn tip(geen creme):
Weleda verfrissende gezichtstonic in het blauwe doosje! :)

Lindsay zei

Ik was nog aan het twijfelen of ik dieper ging ingaan op de prijs of niet... ja Hauschka is idd niet geschikt voor low-budget, anderzijds zijn zij wel de enige die de unieke holistische filosofie gebruiken in natuurcosmetica en dat spreekt me uiteraard ook erg aan. :-)

Misschien een handige tip ook: je kan de crème perfect combineren met andere cosmetica met eco-labels die goedkoper zijn, bijvoorbeeld kruidvat's pure and nature. (chemische producten af te raden! die geven in combi met Hauschka een verhoogde kans op huidreacties) Kruidvat kost maar 2-3 euro per tube, dus als je die 2 afwisselt, is het op lange termijn wel goedkoper. Anderzijds, doe je er wel lang mee, je hoeft niet te blijven smeren zoals bij chemische troep.

En als je het echt wilt uitproberen: de betere natuurwinkels kregen bij de ''release'' eveneens staaltjes mee, dus eens navragen? :-)

De weleda tonic heb ik nog niet geprobeerd! Zal ik eens naar op zoek gaan, thanks. ^^

Tess zei

Heerlijk! Citroenmelisse is heerlijk en Hauschka is gewoon goed. Leuk dat ik nu op de hoogte ben van het nieuwe product, thnx for sharing!

Xaviera zei

Dit klink als een hele fijne gezichtscréme! Ik gebruik nu een gezichtscréme van Dr. Organic waar ik ook erg tevreden over ben (daar ga ik nog een review over schrijven), maar ik zou deze ook graag eens willen proberen. Het is wel wat prijzig, maar voor zulke goede en vooral natuurlijke producten heb ik het zeker over!

Emma zei

Wat een leuke blog heb je :D! Er zijn maar weinig echte natuurcosmetica-blogs hier in NL. Die crème klinkt echt super. Gebruik zelf de kweepeer-versie, die ruikt ook heel fris.