16 mrt 2011

Nieuw: Dr.Hauschka Gezichtscrème Melisse

Sinds enkele weken is er een nieuw product van Hauschka op de markt: de citroenmelisse gezichtscrème. De crème is speciaal bedoeld voor mensen met een gemengde huid, denk aan droge wangen en een vette T-zone, rode gevoelige plekken en glimmen tegelijkertijd. En uiteraard, zoals de naam het al verklapt: het ruikt heerlijk naar citroenmelisse!

GEZICHTSCRÈME MELISSE:

  • ondersteunt de huid in het herstellen van de natuurlijke balans en het terugvinden van een egale en matte teint
  • verfijnt de huid en reguleert het vet-vochtgehalte
  • helpt de nerveuze, rode huid te kalmeren
De harmoniserende gezichtscrème bevat ook extracten van versterkende  toverhazelaar en het vitaliserende madeliefje, die het huidbeeld verfijnen en zorgen voor een gelijkmatige en zachte teint.


En zoals altijd: 100% natuurlijk. De inhoud ziet er toch ook veelbelovend uit:


Water, zonnebloemolie, alcohol, glycerine, tapiocazetmeel, kokosolie, glycerinevetzuuresters, melisse extract, aardnootolie, jojobaolie, abrikozenpitolie, extracten van wondklaver, madeliefje, Oost-Indische kers en toverhazelaar, vetalcoholen, tarwekiemextract, extract uit wortel, natuurlijke etherische oliën, hectoriet, lecitine, xanthaan, suikertensiden, zinkoxide
*Bestanddeel van natuurlijke etherische oliën

En hoe voelt het?  De crème voelt heel licht aan en ruikt inderdaad fris naar citroenmelisse (mijn lievelingskruid, toevallig). Voor de kenners durf ik zeggen dat de textuur van de crème ongeveer hetzelfde aanvoelt als de rozencrème light. Heel makkelijk smeerbaar zonder te glimmen. Dringt snel de huid in zonder vettig aan te voelen.

Richtprijs: 20,50 euro.

Score: 9/10, ik geloof dat ik een nieuwe favoriet gevonden heb. Zeker voor wanneer mijn huid eens een lastig moment krijgt.

De Hauschka melisse crème is sinds deze maand te vinden in de betere natuurwinkel en webshops.